Lehteen Hyötynetti AjuriApaja Hintaseuranta Pelihalli Web-jutut Maailmalle Kauppa Sivukartta Palaa hakemistopuun edelliselle tasolle
  Katapultti  


Aseta MBnet aloitussivuksesi painamalla tästä
WinZipin käyttöohjeet

 • Asennus
 • Käyttöohjeet

  WinZipin toiminnot

  WinZipin tärkeimmät toiminnot löytyvät työkalupalkin suurista napeista:

  New-nappi luo uuden (tyhjän) paketin.
  Open-nappi avaa paketin.
  Add-napilla lisätään tiedostoja pakettiin.
  Extract-napilla voit purkaa paketin haluamaasi hakemistoon.
  View-napilla WinZip lähettää valitsemasi tiedoston ohjelmalle, joka osaa näyttää sen. Näin voit katsella tiedostoja purkamatta pakettia kokonaan.


  Pakettien purkaminen

  1. Pakettien purku käy helposti. Ensin paketit täytyy avata. Voit avata paketin joko klikkaamalla Open-nappia ja valitsemalla paketin hakemistolistauksesta, tai yksinkertaisesti raahaamalla paketin toisesta ikkunasta WinZip-ikkunaan.

  2. Avattuasi paketin näet selkeän listauksen paketin sisältämistä tiedostoista ja tarkat tiedot niistä.

  3. Voit purkaa tiedostot joko kaikki kerralla klikkaamalla vain Extract tai yksitellen valitsemalla ensin hiirellä tiedostoja purettavaksi ja klikkaamalla sitten Extract-nappia. Avautuu uusi ikkuna.

  Tähän ikkunaan voit määritellä, mihin hakemistoon paketin sisältö puretaan. Valitse hakemisto "Folders/drives" -listauksesta tai kirjoittamalla se "Extract to" -riville.

  Uusi hakemisto luodaan "New Folder" -nappia klikkaamalla.

  Jos purkuhakemistossa on samannimisiä tiedostoja kuin paketissa ja haluat kirjoittaa uudet tiedostot niiden yli, valitse "Overwrite existing files".

  "Use folder names" kannattaa pitää valittuna, jotta alihakemistot purkautuvat oikeisiin paikkoihin.

  4. Kun asetukset ovat paikoillaan, voit aloittaa purkamisen klikkaamalla Extract.


  Pakettien luominen

  Uusien pakettien luominen on vähintäänkin yhtä helppoa kuin pakettien purkaminenkin. 1. Klikkaa New-nappia. Saat eteesi uuden ikkunan. Valitse hakemisto, johon haluat tallentaa paketin ja anna paketillesi jokin nimi.

  Klikkaa OK, kun olet valmis.

  2. Avautuu uusi ikkuna, johon määrität pakattavat tiedostot ja asetat tarvittavat asetukset.

  Valitse ensin pakattavat hakemistot tai tiedostot hakemistolistauksesta. Tiedostot näkyvät "File name" -rivillä.

  3. Määrittele vielä asetukset haluamiksesi.

  Compression-valikosta voit valita pakkaustehon. "Maximum" on paras teho, "None" tarkoittaa, ettei tiedostoja tiivistetä lainkaan.

  Include subfolders ja Save extra folder info tulee olla valittuna, jos pakattavissa tiedostoissa on alihakemistoja. Nämä toiminnot säilyttävät hakemistorakenteen oikeanlaisena, mikä on tärkeää, sillä sillä jotkin ohjelmat eivät toimi, jos niiden alihakemistot ovat väärissä paikoissa.

  Valitse "Store filenames in 8.3 format", jos haluat tallentaa tiedostonimet lyhyeen (8+3) muotoon. Tällöin pitkät tiedostonimet katoavat, mutta paketit avautuvat paremmin DOS-pohjaisilla pakkausohjelmilla.

  4. Voit nyt luoda paketin klikkaamalla Add-nappia. Huomaa, että "Add with wildcards" -nappulaa kannattaa klikata, jos haluaa pakata kaikki hakemiston sisältämät tiedostot.

  5. Paketti on nyt tallennettu aikaisemmin määrittelemääsi hakemistoon. Näet pakettisi sisällön WinZipin pääikkunassa ja voit vielä muokata sitä mielesi mukaan. Tiedostoja poistetaan paketista yksinkertaisesti valitsemalla haluttu tiedosto ja näpäyttämällä näppäimistöltä Delete-nappia.

  Ohjelman käydessä tutummaksi kannattaa tutustua myös muihin tiedonpakkauksen asetuksiin ja ominaisuuksiin.


 •   © Sanoma Magazines Finland, Business Media, MikroBitti 1999-2002 - käyttöehdot
  Tilaus Palaute MBinternet Tilaajanurkka Etusivulle